Preventie van sportletsel

GEBITSBESCHERMER
Om gebitsletsel te voorkomen wordt de gebitsbeschermer geïndiceerd bij sportende patiënten. De beschermer wordt individueel aangemeten en uit hoogwaardig thermoplastisch en biocompatibel materiaal vervaardigd. Ook zijn diverse multi-layer uitvoeringen leverbaar voor een meerprijs, vraag hiernaar in de praktijk. Er zijn aan elk type sport aangepaste typen leverbaar met een breed scala aan (club)kleuren en afbeeldingen. Zo maakt SPTL, onderdeel van Excent Tandtechniek, verschillende varianten voor hockey en rugby en bestaan er professionele uitvoeringen voor full contactsporten als K1 fight, (thai- of kick)boksen en ijshockey.

PERSOONLIJKE GEBITSBESCHERMER €130,68 (CODE M61 €31,68 INCL. TECHNIEK €99,00)

SPORT VEILIG
Ga ten alle tijden zo snel mogelijk naar de tandarts, de tijd tussen het ongeval en het terugplaatsen van de tand is bepalend voor de “overlevingskansen” van de tand. Als de periode kort is, binnen drie uur, zijn de kansen bijna 100% en dit neemt af naarmate de tijd verstrijkt.

TAND ERUIT
Wanneer één van je tanden uit de mond is geslagen, probeer hem dan zo snel mogelijk te vinden. Voorkom dat de tand uitdroogt. Plaats de tand, indien mogelijk terug in de mond of bewaar de tand tussen wang en kiezen. Als dit niet mogelijk is, bewaar de tand dan in een bakje met melk, of als dit niet voorhanden is met water. Ga direct naar je tandarts. De tandarts zal proberen om de tand of tanden terug te plaatsen en deze met behulp van spalkdraad en composiet aan de buurelementen te fixeren. Na ongeveer 4-6 weken zal de tandarts de spalk verwijderen en de tanden polijsten.

LOSSE TAND
Doe niets, probeer niet de tand terug te duwen, maar zoek hulp bij een tandarts. Als de tand losser zit dan wenselijk, zal de tandarts besluiten de tand te spalken. Hij fixeert de loszittende tand met behulp van een ijzerdraadje en composiet aan de buurelementen. Hierdoor wordt het herstel bevorderd en het merendeel van de tanden zal weer vast gaan zitten. Na 2-6 weken zal de tandarts de spalk verwijderen en de elementen glad polijsten.

AFGEBROKEN TAND
Dit kan veelal worden hersteld met een witte vulling (composiet). Ga zo snel mogelijk naar een tandarts. De tandarts zal eerst een foto maken en onderzoeken of de tand nog reageert op prikkels van buitenaf zoals warmte en koude. Als de tand nog vitaal reageert zal hij er een witte vulling op maken. Als de tand niet reageert zal de tandarts eerst een zenuwbehandeling verrichten alvorens door middel van een witte vulling de tand te repareren.

UW VOORDELEN VAN EEN GEBITSBESCHERMER BIJ FOCUS MONDZORG

  • Individueel aangemeten
  • Uitstekende bescherming
  • Voor elke sport een aangepaste uitvoering
  • Brede keuzemogelijkheden
  • Personaliseren is mogelijk
  • Comfortabel